No Image

Home Studios adds soft seating to Italian restaurant Bar Enza

October 1, 2022 Dan Howarth 0

Brooklyn-based Home Studios has filled an Italian restaurant close to Harvard University with plush booths and banquettes to introduce colour and texture to the space. Bar Enza is situated in a prime spot on Harvard Square next to the Ivy League college in Cambridge, Massachusetts – just across the Charles River from Boston. The project

The post Home Studios adds soft seating to Italian restaurant Bar Enza appeared first on Dezeen.

No Image

Ten maximalist interiors that are saturated with colours and patterns

October 1, 2022 Lizzie Crook 0

Clashing colours, statement furnishings and mismatched patterns feature in this lookbook, which rounds up ten flamboyant interiors that embody the maximalist aesthetic. Maximalism is a style of art and design that rejects the rules of minimalism. Instead, exuberance is celebrated and anarchic use of pattern, colour and texture are encouraged. According to Claire Bingham, author

The post Ten maximalist interiors that are saturated with colours and patterns appeared first on Dezeen.

No Image

Japandi Interiors With Unique Flair

September 30, 2022 HD Staff 0

With a focus on muted colour palettes, natural materials, and simplicity, the Japandi interior style perfectly melds Scandinavian and Japanese style principles. Wood, wicker, bamboo, cane, cotton and linen textiles blend rustic warmth with functional minimalism to fuse form and function. The two beautiful Japandi interiors we feature here, each exhibit stylish flair and engaging […]

No Image

Studio Terpeluk renovates Lanier and Asawa-designed Noe Valley home

September 28, 2022 Kate Mazade 0

San Francisco-based Studio Terpeluk has renovated and expanded Redwood House in Noe Valley with redwood interiors and terraces. The three-storey Redwood House was originally designed by American architect Albert Lanier and sculptor Ruth Asawa in a hilly  San Francisco neighbourhood characterised by Victorian and Edwardian houses. Studio Terpeluk was selected to expand the 1976 house

The post Studio Terpeluk renovates Lanier and Asawa-designed Noe Valley home appeared first on Dezeen.