No Picture

Small Indulgences to Enhance Everyday Life (11 photos)

August 15, 2020 Jo Simmons 0

Big-ticket home improvements can transform a house, but there are many small and inexpensive ways to give a home a boost as well. Thoughtful touches and simple treats can send comfort and style levels skyrocketing and leave your bank balance largely i…

No Picture

Polytechnic University of Milan / Paolo Bodega Architettura

August 15, 2020 Andreas Luco 0

Development of the new University Center in the southern part of the city of Lecco is an evolution of the preliminary project prepared by the Polytechnic University of Milan and is the winner of a tender. The area is crossed by Antonio Ghislanzoni street, which divides the space into different destinations: to the north-east, adjacent to the railway line, are the market space and the new green spaces; to the south-west, overlapping with the area of ​​the old disused hospital, is the new university facilities site. The project offers solutions with a low architectural and energy impact, thus completely fulfilling the client’s requirements.

No Picture

Polytechnic University of Milan / Paolo Bodega Architettura

August 15, 2020 Andreas Luco 0

Development of the new University Center in the southern part of the city of Lecco is an evolution of the preliminary project prepared by the Polytechnic University of Milan and is the winner of a tender. The area is crossed by Antonio Ghislanzoni street, which divides the space into different destinations: to the north-east, adjacent to the railway line, are the market space and the new green spaces; to the south-west, overlapping with the area of ​​the old disused hospital, is the new university facilities site. The project offers solutions with a low architectural and energy impact, thus completely fulfilling the client’s requirements.

No Picture

10 Architectural Projects that Give New Life to Recycled Doors and Windows

August 15, 2020 Belén Maiztegui 0

When a material runs its course and becomes obsolete, whether because of wear and tear, a change of style, a tear-down, or a remodel, many are tempted to simply toss it into a scrap heap and send it to the landfill. In the grand majority of cases, however, these materials can be repaired, recycled, and reused in a vast array of creative endeavors. Of course, depending on the material and its characteristics, this can also present a challenge. In the case of windows and doors, particular care must be taken to keep them intact throughout the dismantling or demolition process and even afterwards, an inspection may be necessary to determine their viability for future use. Of course, many avoid the path of re-utilization altogether and opt for new materials that make for an easier and more uniform project.

No Picture

European School Munich / léonwohlhage Gesellschaft von Architekten mbH

August 15, 2020 Valeria Silva 0

Primary school with a canteen, library, sports hall and daycare centre. The previous location in Neuperlach had become too small due to the increasing numbers of children. Thus, in the south of Munich, at the Fasangarten commuter railway station, a new building was constructed for the primary school classes, including a nursery and a sports hall. 

No Picture

European School Munich / léonwohlhage Gesellschaft von Architekten mbH

August 15, 2020 Valeria Silva 0

Primary school with a canteen, library, sports hall and daycare centre. The previous location in Neuperlach had become too small due to the increasing numbers of children. Thus, in the south of Munich, at the Fasangarten commuter railway station, a new building was constructed for the primary school classes, including a nursery and a sports hall. 

No Picture

Glyn House / Yellow Cloud Studio

August 15, 2020 Andreas Luco 0

Having decided to grow their family, the owners of the Glyn House were lacking a large open plan area where everyone can be together and enjoy the garden views. Our studio was therefore asked to rethink the rear part of their Victorian property, where the kitchen was located, and produce a large space that fits a variety of everyday activities while keeping a connection to the front living area of the house. That connection proved to be the biggest challenge of the project, as we dealt with a seven-step drop of levels between the living and kitchen areas while figuring ways of concealing a maze of plumbing pipes that surrounded the existing rear facade. The design solution took the form of an elongated capsule window with a stepped cill outlining its shape and hiding the building’s functional elements in its void.

No Picture

House H / KC Design Studio

August 14, 2020 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

“If a building is compared to a box, its doors and windows introduce the greenness and natural light into the box underground. To make it breathe is our romantic feeling in the design of the space.”