No Image

Villa Grieg / Saunders Architecture

December 7, 2022 Pilar Caballero 0

The house sits upon the brow of a hill, overlooking the waters of Lake Nordås and its collection of small islands. Situated around fifteen minutes drive to the south of the city of Bergen, the neighborhood has a semi-rural and almost bucolic quality, which comes partly from the wealth of woods and trees, but also the open views of a unique and picturesque landscape where hills and coastal inlets combine.

No Image

Ginza Ecological Map / Hakuten Corporation

December 7, 2022 Pilar Caballero 0

The COVID-19 pandemic has provided us with more opportunities to deeply reflect upon the global environment and human-nature relationship. As we strive for a more sustainable society, it is essential to present Shiseido’s unique approach of “beauty” to the community. Spring 2020,COVID-19 has emptied the streets of Ginza, one of Japan’s largest commercial cities and the birthplace of Shiseido.

No Image

Mazzini House / iHouse estudio

December 6, 2022 Pilar Caballero 0

The main idea begins with the client’s initiative to live immersed in the forest, always in direct contact with the surroundings. The first approach was based on mid-century houses, this was an important starting point for the main concept of the house, trying to reinterpret single-family houses.

No Image

Little House on the River / APS/ Pablo Senmartin arquitectos

December 5, 2022 Pilar Caballero 0

“A reflection on our landscapes and a return to the essence of childhood to inhabit, play and explore, the refuge, the tree house, summer, the metaphorical value of the created territory, the awareness of the lived place, the passage of time, inside the forest and next to the river”.

The landscape is what is present in nature and goes beyond the visual or perceptual if we understand it as a system of resources and interactions that allow it to be, giving it value is being able to dialogue with it without damaging its essence. Architecture is when you know how to read that system and join it, if you are environmentally conscious, as one more element that makes the most of resources without damaging them, where, every day, every hour, every season, every morning, you can live a different experience. , enjoy the passage of time, and build your own atmosphere with identity next to that place.

No Image

Aspen House / Studiocolnaghi

December 5, 2022 Pilar Caballero 0

The landscape was an essential element to develop this project along with the site topography. The main concept of this design was to keep privacy while exploring visual amplitude and nature connection. The ground floor projective intention is a U-shaped form that surrounds the pool and is surrounded by the landscape. On this floor, the main spaces and uses are integrated, and there are between them, living, dining, and gourmet area. Around those uses previously related, on this floor, there are a kitchen, laundry, cinema, and office, they, together, help to guarantee privacy.

No Image

Nature House / COTAPAREDES Arquitectos

December 4, 2022 Pilar Caballero 0

The project takes its name due to the strategy of adapting to the nature of the topography and the solar orientation of the property. In this type of project where the possibilities are limited, we respond to the needs of the clients. Generally, they ask us for a ground floor bedroom with a full bathroom that we decided to give double duty so that it serves both for the use of the bedroom and for the guests. For us, it is essential that this bedroom has a controlled relationship to the outside, so we continually seek to generate a patio that provides good lighting and ventilation and at the same time privacy. We believe that privacy is not a luxury but a necessity of human beings.

No Image

Design Museum Denmark / Spacon & X

December 3, 2022 Pilar Caballero 0

In 2021, Spacon & X was commissioned to create the exhibition design for two of the coming four exhibition areas. Designmuseum Danmark chose in 2019 to close its doors and start a major renovation and redevelopment in order to secure the future of the museum’s framework in their listed historic building. The reopening of the museum is part of manifesting the Danish design legacy, in a modernized take.

No Image

Lavender House / iHouse estudio

December 2, 2022 Pilar Caballero 0

In a void area of a consolidated neighborhood, the owners of this land, cautiously begin to form this garden isolated from the surroundings and full of vegetation, directly connected with de center of the block.  Particularly, the land was full of lavender from the beginning and consequently, the main idea was to maintain the land as it was.