No Image

404 Residence / Office Sugurufukuda

October 6, 2022 Bianca Valentina Roșescu 0

This is a project to renovate a room in an apartment building with balconies on the north and south sides. In this renovation project, which could not exceed a predetermined size, we attempted to create a space with a false sense of space that would make people perceive an expanse greater than the actual space.

No Image

Dar Al Majous / AAU ANASTAS

October 3, 2022 Hana Abdel 0

Located next to the Nativity square in Bethlehem, the Dar Al Majous project is a restoration of a historical residential building from the 18th century. The suggested architecture highlights the shift between domestic and public use of the building. As such, new passages are created, new perspectives on the old building appear, and a new covered vaulted space is built. The projected stairs link the four levels together by inhabiting the interior patio of the building. The vault completes the unfinished part of the building while revealing some of the richness of the interior vaulted spaces from the street. The structure of the vaulted space is made out of massive stone and leans on supports that are either newly built or in strategic positions with regard to the historical building.

No Image

Jardim das Bandeiras House / Nitsche Arquitetos

October 1, 2022 Andreas Luco 0

This project is the renovation of a 1960s ordinary house in Jardim das Bandeiras. With 460m² divided into three floors, the old house had already undergone another renovation a few years before, and the Nitsche team was the second to intervene in the property. The house is accommodated on a slope topography, and the access takes place in the middle floor. The leisure area stays at the lowest level, with a pool and garden, while the private areas are located at the top floor, with three bedrooms.

No Image

The Seat House / Atlas Architects Inc

September 29, 2022 Hana Abdel 0

The Seat was not just affected by the global pandemic, it was born of it. Our clients, a semi-retired couple who bought the property on a whim, were seeking a weekender on the coast with room to breathe – a safe place for their grown family to escape, gather and relax. When the pandemic hit, the couple found themselves unexpectedly spending more and more time at their new retreat, and decided they needed a home to match the stunning coastal landscape.

No Image

Villa Schefflera / Marion Regitko Arquitectos

September 29, 2022 Pilar Caballero 0

Villa Schefflera, a comprehensive renovation.
The design of the villa was inspired by the client’s spirit and a desire to transform her old holiday house into something new and modern. After a period of discussion with the architect it became clear what she had in mind, a white, modern villa with veranda embedded into a tropical garden. The house, that will eventually become her permanent residence, should reflect memories of her late husband and the joy of past family holidays.

No Image

Yooshinjae Office / Yooshin Architects & Engineers

September 22, 2022 Hana Abdel 0

‘Yooshinjae’ is a workspace reopened in August 2021 after 11 months of planning and remodeling to revitalize a dilapidated building located in Yongsan-gu, Seoul, as an architectural design studio. The original building was completed on June 23, 1926, during the Japanese colonial period. The current owner acquired ownership of the property in 1975 and used it as their own office building. After the company moved, it was left unattended as a warehouse for document storage for nearly 30 years.